25% van de Britse investeerders zou £1 miljoen

25% van de Britse investeerders zou £1 miljoen hebben verdiend door all-in te gaan op BTC in 2020: Enquête

Uit een nieuwe peiling blijkt dat een kwart van de beleggers in het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk groot had moeten inzetten op Bitcoin in 2020.

Uit nieuw onderzoek van de Britse denktank Parliament Street blijkt dat 25% van de Britse beleggers inschat dat ze £1 miljoen of meer ($1,39 miljoen) winst zouden hebben gemaakt door begin 2020 al hun vermogen in Bitcoin te beleggen.

De enquête „The Great Cryptocurrency Report“ peilde 2.000 Britse beleggers over hun vertrouwen in crypto en algemene investeringsplannen voor 2021.

Uit de peiling bleek dat 29% van de Bitcoin Future respondenten was aangemoedigd om te investeren door de buitenproportionele rendementen die zijn gegenereerd in de laatste bull-run waarin de Bitcoin-prijzen 56.000 dollar, of 40.000 pond, hebben bereikt.

Maar aan de andere kant van het grootboek bleek uit het onderzoek dat 31% niet in cryptocurrency zal investeren omdat ze denken dat ze „de boot al hebben gemist“.

Beleggers onthulden hun prijsvoorspellingen in het onderzoek, waarbij 31% voorspelde dat ze verwachten dat de prijs van Bitcoin dit jaar 50.000 pond, of 69.000 dollar, zal bereiken, een stijging van 23% ten opzichte van de huidige prijzen.

Een kleiner aantal is nog optimistischer: 18% verwacht dat de Bitcoin in 2021 meer dan 100.000 pond zal waard zijn

Dat verbleekt nog steeds bij de recente voorspelling van Kraken CEO Jesse Powell dat Bitcoin in de komende tien jaar $1 miljoen zal bereiken. Powell zei tegen Bloomberg dat als Bitcoin in staat zou zijn om alle valuta ter wereld te vervangen:

„Dat betekent in feite wat de marktwaarde van de dollar is, de euro – dat alles bij elkaar is wat Bitcoin waard zou kunnen zijn.“

Hoewel de houding van sommige Britse beleggers ten opzichte van cryptocurrency aan het veranderen is, heeft meer dan de helft van de respondenten nog steeds geen interesse om op korte termijn de markt te betreden. Uit de poll bleek dat 55% van de respondenten geen plannen heeft om dit jaar überhaupt in crypto te investeren. Daarnaast gaf 52% aan dat ze eerder zullen investeren in de aandelenmarkt en traditionele activa zoals goud.

Deze resultaten worden ondersteund door een andere in februari gepubliceerde peiling in het Verenigd Koninkrijk, waarbij 6.070 Britse inwoners boven de 18 werden ondervraagd en bleek dat 57% geen zin heeft om in cryptocurrency te investeren.