Denna schweiziska bank betalar nu ut Bitcoin-avkastningen till kontoinnehavare, men det finns en fångst

Innovativa Bitcoin-produkter kommer inte att leverera i år, med institutionella företag som hackar en kryptoprodukt eller annan.

Även om ingen är lika djärva som FTX: s Shit-perp-futures, ger en schweizisk bank investerarna ett sätt att tjäna en stilig avkastning på Bitcoin-priser – om de kan få vissa förluster på vägen, det vill säga.

Bitcoin ger avkastning som investerare

Zugs SEBA-bank, ett krypto-fokuserat och schweiziskt licensinstitut, tillkännagav en ny Bitcoin Trader centrerad strukturerad produkt igår. Instrumentet tillåter innehavare att passivt satsa på BTC-priser på kort sikt.

Med beteckningen Dual Currency Certificate (DCC) i sitt prospekt är produkten kopplad till realtids BTC / USD-utbyten och utfärdas till en rabatt för att upptäcka BTC-priser.

Beskriven som en „avkastningsförbättringsprodukt“ satsar DCC på kortsiktiga Bitcoin-rörelser och betalar ut investerare när en förutbestämd „strejk“ -period uppfylls. Eventuella inlösen av vinster bestäms genom att beräkna det ”slutliga priset” på den underliggande tillgången med avseende på deras strejkpris.

SEBA kommer när det gäller förluster. Bankstaterna investerarkapital är inte skyddat i DCC-produkten, vilket betyder att det inte är en strategi att ställa in och glömma. I stället bör investerare „vara beredda att upprätthålla en potentiell förlust av sitt startkapital“, varnar prospektet. Det finns också andra risker, inklusive stöld, bedrägeri och cyberattack på de börser som SEBA använder. Alla investerars positioner kommer att sägas upp och lösas in i ett sådant händelse.

Begränsad till 50 investerare

För dem som vågar är den maximala årliga avkastningen maximerad till 44 procent. Produkten är kopplad till en 1: 1 (BTC till USD) och totalt ges ut 10 miljoner dollar av sådana aktier. Och som med alla institutionella produkter, det finns vissa avgifter också – SEBA tar ut 0,6 procent per år som säkerhet.

Produkten spelas in under den första veckan i juli, med en augusti-löptid för den första omgången av utfärdade DCC. Det är stängt för investerare från USA och Storbritannien och kan bara distribueras offentligt i Schweiz. De intresserade kanske vill få tag på DCC snart; endast 50 investerare tillåts enligt programmet.

Produkten följer liknande andra företag som erbjuds av företag som dyker in på kryptomarknaden för att öka deras produktsvit. Tidigare denna månad lanserade BTSE Exchange sina guld futuresprodukter med Bitcoin-sett, vilket gjorde det möjligt för investerare att satsa på den gula metallen med BTC som säkerhet.